Nu beschikbaar: de “Call To Action” knop voor Facebook Pages

Het was al eerder aangekondigd: Facebook heeft nu Call To Action knoppen voor Pagina’s (Pages) toegevoegd. Een deel van de Pagina beheerders kon sinds dit weekend al aan de slag: zij hebben de mogelijkheid om een CTA in te stellen op hun Facebook pagina.

Stuur Facebook bezoekers naar je website

De nieuwe Call To Action knop voor Facebook Pagina’s stuurt bezoekers eenvoudiger direct naar je (bedrijfs) website of webwinkel. Een verplicht nummer voor ondernemers. Hiermee kun je er voor zorgen dat een bezoeker van jou Facebook Pagina rechtstreeks een afspraak kan maken of zich kan inschrijven op een nieuwsbrief. Wanneer je deze mogelijkheid nog niet op jouw Pagina ziet is er nog geen nood: Facebook stelt deze nieuwe functionaliteit in verschillende fases ter beschikking.

Call To Action-knop

Facebook-Call-to-Action-button-2-NILMEDIA

Als je al beschikt voor de CTA-eigenschap dan zie je in je omslag foto een nieuwe button “Aanzet to actie maken” (tja, wij hebben de vertaling niet gedaan… :-). Wanneer je hierop klikt krijg je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende “actions”. Zo kun je een afspraak laten maken (Contact met ons opnemen) of direct naar de webshop te sturen (Shoppen). Vervolgens de url invullen waar de knop naar moet verwijzen en klaar!