Nog steeds een rock-solid CMS!

Joomla! draait al even mee… het is er al sinds 2005 en zelfs daarvoor was het sinds 2000 beschikbaar als MamboCMS. Door de jaren heen is het tot een erg stabiel en veelzijdig open source Content Management Systeem uitgegroeid. 

Zowel kleine tot zeer grote organisaties maken gebruik van Joomla!. Het heeft veel verschillen met bijvoorbeeld WordPress maar gelijktijdig zijn er ook weer overeenkomsten.

Welk CMS kies ik nu: Joomla! of WordPress?

NILMEDIA : Joomla webdesign, development en onderhoud in Antwerpen

Als sinds 2003 ontwikkelen de specialisten bij NILMEDIA al Joomla websites. Hoewel Joomla! in populariteit is ingehaald door WordPress wordt het vandaag nog steeds wel overwogen ingezet. Wanneer er (veel) verschillende gebruikersrechten (mate waarin een type gebruiker bepaalde informatie kan raadplegen) of meertaligheid gewenst is, dan steekt Joomla! met kop en schouder boven WordPress uit.
Met name in de (semi-) overheids en academische instellingen wordt Joomla! er veel gebruikt. Wij hebben voor onder andere KU Leuven en Universiteit Antwerpen Joomla projecten ontwikkelt. Maar ook het retail nieuwsportaal RetailDetail heeft haar succesvolle groei dankzij Joomla! kunnen maken.  

Joomla development

De voordelen van een Joomla! website

Joomla! staat bekend om zijn flexibiliteit en uitgebreide functionaliteiten. Maar wat kenmerkt nu Joomla!:

 • De pagina´s zijn op diverse manieren te hergebruiken (als losse pagina, blog overzichten en link overzichten)
 • Uitgebreid systeem met veel aanvullende functionaliteiten.
 • Flexibel in te richten naar eigen wens.
 • Afbeeldingen zijn overzichtelijk in aparte mappen te plaatsen.
 • Uitgebreid gebruikersbeheer om beheerders en bezoekers wel/geen toegang te geven tot bepaalde pagina’s en functionaliteiten.
 • Ondersteuning door actieve Joomla! Community is groot.
 • Meertaligheid is standaard opgenomen.
 • Pagina’s en modules (zoals Twitter of een slide show) zijn eenvoudig per pagina met vinkjes aan of uit te zetten.

WordPress heeft het imago eenvoudiger in gebruik te zijn dan Joomla! Maar wanneer een website is ingericht door een Joomla! specialist van NILMEDIA dan is er nauwelijks een verschil in gebruiksgemak. In 2017 heeft Joomla voor de vierde keer op rij de CMS Critic Award in de categorie Beste Gratis CMS gewonnen.

Waarom een Joomla! expert inhuren?

NILMEDIA heeft zeer ervaren Joomla! experts die met hart en ziel het maximum uit je website kunnen halen. Wij kunnen het gehele ontwikkeltraject overnemen, je adviseren bij ideeën of wensen en dit voor je uitvoeren.

Huur een Joomla! specialist inMaar ook als je zelf aan de slag gaat kunnen wij jou helpen. NILMEDIA levert Joomla! ondersteuning voor als je even geen tijd hebt of wanneer het net iets te moeilijk wordt. Jouw eigen Joomla! support service is slechts één klik verwijdert.

Focus op jouw ‘core business’ en laat onze specialisten jou helpen bij:

  • ondersteuning bij het installeren, configureren en updaten van Joomla (cms software, componenten, modules, plugins en templates)
  • migratie van oudere Joomla versies naar het recentere Joomla 3.x
  • ondersteuning bij meertalig maken van Joomla
  • ondersteuning bij seo
  • ondersteuning bij content management